FØR DU KJØPER HUND, LES DETTE.

I de siste ukene så har jeg sett så mye som har sjokkert meg og har hatt en klump i magen helt siden jeg så den første hendelsen.

Jeg vet ikke hva enkelte tror det er å få seg en hund eller et annet dyr for den slags skyld, men det er tydeligvis noen som tror det er lettere enn det det faktisk er. Når jeg fikk meg hund så var jeg klar over at det kom til å holde meg opptatt hele døgnet over lang tid. At hunden kom til å kreve oppmerksomheten min hele tiden og at jeg må gå ut med hun veldig ofte, at hun kommer til å tisse og bæsje inne, bjeffe, ødelegge mine favoritt klær og at jeg må bruke lang tid og masse tålmodighet for å få hun til å bli godt trent. Men selv etter all denne forberedelsen så ble jeg overveldet over hvor mye ansvar det var i tillegg til alt jeg var forberedt på, men selvfølgelig så gjorde ikke det noe forskjell fordi hunden som vi bare knapt hadde begynt å kjenne var allerede det viktigste i mitt liv. 

Jeg har aldri hatt en hund, men har hatt et par katter. Kattene jeg har hatt har stort sett klart seg selv, vi måtte bare mate de når de ble sultne. I tillegg så følte jeg vel aldri at kattene trengte meg, eller likte meg noe spesielt. De hadde liksom sitt også syns de jo det var snilt at jeg ga de mat og det var det. Å få en hund derimot var som å få et lite baby som kan løpe, bite og bjeffe. En som ser på meg som sin beskytter og som tror jeg har jaktet på all maten som jeg gir hun. En som løper mot døren av glede bare jeg har vært i butikken og kjøpt melk og som ligger helt opp i halsen min når jeg ligger og ser på ex on the beach. En skikkelig bestevenn. 

Sånn ser alle hunder på eieren sin. Som den som skal beskytte de.

Så ser du for deg en hund som er alt det jeg nevnte over. Som akkurat har kommet i nytt hus og er livredd for at hele hans eller hennes verden skal forandres, men hun er trygg fordi hun har den nye eieren ved sin side. I begynnelsen så syns eieren det er gøy og koselig med en hund, men etterhvert så begynner det å bli masete og mer slitsomt enn h*n trodde. Så isteden for å trene opp hunden til å ikke bjeffe, så slår h*n hunden sin hver gang hunden ikke vil høre.

Tenk så grusomt. 

I de siste ukene har jeg sett 5 tilfeller der eiere har slått hunden sin når de har gått tur. Og før noen sier det, ja jeg vet forskjellen på å trene opp hunden sin og mishandle. Jeg har sett menn i alderen 40-45 dra hunden sin i ørene ned i asfalten og spyttet på den. Jeg har sett en voksen dame sparke hunden sin når den ikke ville slutte å hoppe av glede fordi hunden møtte en annen person som den ville hilse på. Jeg har sett hunder som blir satt ute i plask regn imens eieren er inne og spiser på en varm og god restaurant. HVA ER DET SOM SKJER. Håper alle er flinke i slike situasjoner og greier å gå bort og si ifra om dere ser noe lignende.  

Om du har et dyr du er veldig glad i og som du passer godt på, så vil jeg at du skal være så takknemlig for at hun eller han havnet akkurat hos deg. Fordi tenk om dyret ditt hadde kommet i feil hender. 

Så før du kjøper deg hund; De er ikke pynt og om du ikke er klar for å gi full kjærlighet og omsorg til hunden din i de nesten 14 årene (kanskje mer), så drit i å kjøp deg en. 

1 kommentar
  1. Så UTROLIG bra skrevet. Et så viktig tema som dette bør bli snakket mer om, og jeg er utrolig takknemlig for at du har brakt det på banen. TAKK.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg